5 tips til en bedre nattesøvn

Har du problemer med at sove om natten, eller føler du dig bare ikke udhvilet, når du vågner om morgenen? Her i artiklen får du nogle konkrete råd til, hvordan du dels kan falde hurtigere i søvn, men også hvordan din søvnkvalitet kan blive bedre.

Læg ”det blå lys” væk

Blåt lys er det lys, der kommer fra mobiler, fjernsyn, computere og så videre. Det påvirker øjnene og udløser stresshormoner. Stresshormoner er ikke godt, når du skal sove. Optimalt set bør du lægge det blå lys væk mindst en time før, du skal sove. Kan du ikke det, har mange elektroniske apparater i dag et ”eyesaver” mode, hvor du kan gøre lyset mere gult.

Sov i et mørkt rum

Så snart det bliver lyst tror din krop, at du skal stå op. Men det er jo slet ikke sikkert, at du skal det. For at undgå denne situation, bør du mørklægge dit soveværelse. Det gavner både, når du skal sove, men i den grad også om morgenen. Sover du i et lyst rum, vil du med stor sandsynlighed opleve at vågne, når det bliver lyst. Det undgår du, hvis du mørklægger soveværelset.

Undgå koffein

Hvis du er typen, der godt kan lide the eller kaffe om aftenen, skal du være opmærksom på, at det kan påvirke din søvn. Når du indtager koffein, sætter du din krop i gang, og det er ikke godt, når du skal sove. Hvis du gerne vil have aftenkaffe eller aftenthe, så overvej koffeinfrie produkter eller at drikke det så tidligt som muligt.

Dyrk ikke motion for sent

Motion lige inden sengetid og en god søvn er en dårlig kombination. Når du dyrker motion lige inden sengetid, aktiverer du dine muskler. Når du har aktiveret dine muskler, går der noget tid, før de falder til ro. Har du for eksempel spillet fodbold sent om aftenen, vil du kunne mærke, at din krop stadig er i gang, hvis du lægger dig til at sove, når du kommer hjem.

En ordentlig seng

Sidst men ikke mindst, så skal du lægge godt, hvis du vil have en god nattesøvn. Det drejer sig både om madrassen, men i den grad også om dyne og hovedpude. Find en madras du synes er behagelig, en topmadras og en god hovedpude. Ydermere bør du vaske dit sengetøj tit, så det er rent og lækkert.

Lån penge til en god seng

Er din seng blevet gammel og slidt, og har du ikke penge til en ny? En ny seng er bestemt ikke billig, og det er de færreste, der bare kan gå ud at købe en ny seng nu og her. Der findes masser af muligheder for at låne penge til en ny seng. Rigtig mange forhandlere af senge tilbyder at lån 15.000 kr. til sengen. Med andre ord køber du den på kredit. Der findes sågar firmaer, der tilbyder dig at låne penge rentefrit, når du skal købe en ny seng. Ud over forhandlerne så har du også mulighed for at tage et klassisk forbrugslån. Det kan du enten få i banken eller hos en online bank. Før du låner penge, kan det være en idé at se dig om efter gode tilbud. Der kan tit spares mange penge på senge i udsalgsperioderne.